Coaches

Steasy is opgericht door echte doorgewinterde skiërs: Jordy Lissenberg en Reinier Optekamp. 
Steasy is ontstaan omdat we merkten dat de skischolen de kids geen nieuwe uitdaging konden bieden. Het hield op bij het hoogste lesgroepje waar mooie korte bochtjes het hoogst haalbaar was. Wij als freestyle jongens wilden juist verder en zijn toen met een klein groepje in De Uithof in Den Haag begonnen met Freestyle skitraining. Steasy is geboren! Inmiddels zijn we al 10 jaar onderweg. 

De passie voor het freeskiën is nog steeds de drive binnen Steasy en hiermee hebben ze inmiddels vele andere skiërs beïnvloed. Steasy heeft als belangrijkste missie:

Ride together, have fun together, make memories together!

Reinier Optekamp

Skiën is Rein zijn passie. Op zijn 3de stond hij al op ski's en op zijn 16de begon hij met freestyle. Hij heeft een aantal jaar meegedraaid binnen het nationale en internationale freestyle ski wereldje en veel meegedaan aan wedstrijden. Momenteel bevindt hij zich wat meer achter de schermen of in de poedersneeuw en geeft hij vooral zijn kennis graag door aan de nieuwe freestyle skilichting. Ook zijn missie: ride en have fun, neemt hij altijd mee de berg op! 

Favoriete trick: rustige 540 double nose 

Nick Dijkstra

Trainer van het junior team een echte rail man en een jonge ambitieuze skiër die zeker bij de top van Nederland hoort!! Hij is begonnen met skiën toen hij 4 jaar oud was . 5 jaar geleden is hij begonnen met freestyle skiën bij Steasy. Het gaat bij hem allemaal om het samen skiën en plezier hebben! Als je met elkaar skiet heb je het meeste plezier en help je elkaar om beter te worden. Op je ski’s ben je zo vrij als je zelf wilt, be creative!

Favoriete trick: Superman Frontflip


Elia Mitalas

Skiën zit Elia in het bloed al vanaf zijn vierde stond hij op ski`s en op tien jarige leeftijd is hij begonnen met freestyleskiën. 

Sindsdien is hij de hele wereld over gereisd om zijn passie te volgen. Elia heeft zowel nationaal als internationaal veel wedstrijden gereden. Nu is Elia aan het studeren in Nederland en heeft hij meer tijd om ook trainingen te geven. Elia hecht veel waarden aan stijl en creativiteit in het skiën.

Favoriete trick: .... 

Jordy Lissenberg

Jordy heeft een slalom achtergrond en is al van af jongs af aan veel in de bergen.
Al snel ging hij meer en meer het park in om de trucs van de snowboarders na te doen. Later heeft hij zich ontwikkeld tot een van de betere skileraren van Nederland.
Jordy is Landes ski en snowboardleraar en is toegelaten tot de Staatliche D-trainer opleiding. De afgelopen jaren heeft hij bij verschillende nationale en internatione skischolen training gegeven. " de berg is een speeltuin, jij bepaald hoe je naar beneden gaat, een uiting van creativiteit die haast kunst is"

Favorite trick: Side flip.


Ruben Massop

Ruben is niet zoals velen op jonge leeftijd begonnen met skiën, maar in plaats daar van is hij op zijn 11de begonnen met snowboarden. Maar toen hij op zijn 18de voor het eerst op twintips stond was er geen weg meer terug. Wat begon als een hobby groeide al snel uit naar passie. Hij leerde in een hele korte tijd, waar veel mensen jaren voor moeten oefenen. Nu staat hij al weer een aantal jaartjes op ski's en nog even gedreven als toen hij begon. Met zijn sportopleiding heeft hij veel ervaring met coachen en naast het skiën heeft hij ook al redelijk wat wedstrijden gejureerd in Oostenrijk en Nederland.  Volgens Ruben "er geen beter gevoel in het leven dan samen met vrienden progressie en plezier te hebben op ski's" 

Favoriete trick: Lazy boy cork 3 safety grab maar van een dikke backflip wordt ik ook heel vrolijk.


Wilko Mostert

Toen jij waarschijnlijk nog in je luiers zat, was Wilko al de snowboardparks onveilig aan het maken met zijn ski’s. 

Wilko Mostert is één van de eerste freeskiërs in Nederland, ook wel een echte "Godfather van het freestyle skiën."  En nog steeds weet hij als geen ander gecontroleerd en gestyled vette trics te showen over grote kickers of half pipe. 

Echt een man, waar je veel van kan leren! Spelen was het motto, en nu nog steeds: plezier is altijd het belangrijkste geweest. 

Favoriete trick: is een nollie frontflip, hoewel een switch 7 ook errug lekker aan voelt!

Team Steasy

Steasy freestyle ski team 2016 2017